marți, 13 octombrie 2009

Ascuns în facultate
Se caută suspect

“Mami şi tati,
Sunt la facultă. Aici totul e perfect: cursurile nu prea se ţin, la seminare nu mi se cere prezenţa, dacă mi-e sete sau foame, la subsolul facultăţii, avem bar.
P.S : Să nu uitaţi să-mi trimiteţi,vă rog, nişte bani că ultimii i-am dat pe chirie şi telefon. Vă iubesc şi mi-e dor de voi . “
Semnalmente: blond sau brunet, scund sau înalt, gras, dar mai mult slab, cu cearcăne şi gălbejit de la atâta cafea consumată în nopţile albe ale sesiunii, acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile acestui personaj.
Antecedente: plin de iluzii şi dorinţe, se înscrie la facultatea pe care visa s-o urmeze. Ajuns aici, lasă mesaje neortodoxe pe peretele de lângă secretariat( din păcate nu le putem reproduce deoarece cauzează poluare fonică în mediul virtual). Nu-i spune vanzătoarei de la bar că i-a dat restul greşit atunci când e în favoarea sa.
Cunoscut pentru următoarele trăsături: negociază note şi prezenţe la seminar, devine expert în copiatul cu hands-free. S-a prins că oricum camerele de filmat din amfiteatre nu funţionează. Indiferent că fumatul este interzis în curtea , barul şi spaţiul din faţa universităţii, el continuă să fumeze în facultate. Capacitatea de a se face plăcut în faţa profesorilor, seems like a kind of linguşeală.
Suspectat de: întârziat la cursuri, tupeu, chiulangită cronică, pierdut nopţi prin cluburi sau la chefurile din cămine, leneveală( în cazul în care nu e la cele patru joburi).
Prezent acolo unde: a auzit că e petrecere cu mult alcool, femei şi ţigări, se dă ceva gratis, sunt reduceri prin magazine, mâncarea e multă, bună şi bineînţeles ieftină. Sunt colegi care au învăţat şi are astfel garanţia că va lua şi el examenul.
Şi acum când avem toate probele şi amprentele vă putem dezvălui identitatea sa. Sau poate aţi ghicit despre cine e vorba: studentul român.
Săptămâna universitară
Luni: 8-9.30, Curs. Mi-am jurat că mă trezesc să ajung la facultă. Mă scol, dar îmi dau seama că pot merge şi cu altă grupă, care are mai târziu. În final nu mă mai duc. Ieri am venit de acasă şi sunt prea obosit.
Marţi: 11.20-12.50. Seminar. Conştincios, merg să-mi iau notiţe. Pe drum, însă, mă întâlnesc cu nişte colegi, Până la urmă îmi petrec ziua la o bere, în complex.
Miercuri: 19.40-21.10. Am mustrări de conştiinţă. M-am hotărât, e cazul să particip la seminar. Pe la 22, îmi amintesc că e ziua Ancăi şi dă party. Yeees!
Joi: Am fost destul la facultate zilele trecute. Am chef de chatuială. Şi oricum nu mai ştiu dacă e săptămâna pară sau e impară.
20.30. Primesc un telefon. E Vlad, mă cheamă la meci.
Vineri: Am liber, potrivit orarului, desigur.
Sâmbătă, Duminică. A început weekendul.
Do you like me now?
Potrivit ziarului Gândul, 70% dintre studenţii români sunt susţinuţi financiar de familie şi 23% dintre aceştia vor să plece în străinătate.
Andreea Samoilă
Viorica Sîrbu

2 comentarii: