luni, 7 decembrie 2009

Votul decisiv, de la “fugari”


Am si eu o frustrare. Alta decat cele pe care le-am mai varsat aici. Stiu ca suntem un stat democratic si ca toti cetatenii romani au dreptul de a vota. Numai ca nu inteleg de ce tin neaparat cei care au plecat de ani buni din tara asta exceptionala sa voteze? De ce alegerea presedintelui statului nostru sta in puterea unei stampile puse de oameni care, in mare parte, au abandonat Romania, de prea mult bine, de fapt? De ce acest lucru depinde de persoane care uita ani de zile sa-si viziteze chiar si parintii ramasi aici cu pensii de nimic sau prin azilele de batrani, cu speranta ca mai apuca sa vada poate o usa deschisa? E dreptul lor, stiu asta si nu le neg libertatea de a alege. Sa fie totusi problema romanilor din interiorul granitelor ca au votat Geoana sau a Diasporei ca au ales Basescu? Pana la niste raspunsuri clare in acest sens, asta e Romania noastra. Tara cu viitorul hotarat de fugarii care ne-au lasat pe noi aici sa mancam cacatul de care ei au fugit candva mancand pamantul.

4 comentarii:

  1. credeam ca sunt singura care credea asta, nici mie nu mi-e bine in tara mea, dar inca n-am plecat afara.normal ar fi sa voteze doar cei care sunt in tara, nu "x"din spania care habar n-are ce se intampla in tara, decat ce-i spune lui "tata floarea" sau "y" din italia care de3 ani n-a mai venit acasa. N au plecat de bine ce le era in tara lor, asa ca n-ar trebui sa voteze ei pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. da...nici eu nu cred ca meritam un presedinte care "i-a ciuruit pe toti"...si totusi "fugarii" au decis! multe "succesuri" in continuare si la fel de multa diplomatie!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. dragut...le-ai putea interzice totusi lui Blaga, Cioran sau Brancusi sa voteze daca ar mai fi in viata? si ei au plecat din Romania pentru ca nu au fost apreciati...ii face asta mai putin romani? daca da, atunci de ce mai avem tupeul fantastic sa ne mandrim cu ei?! daca nu, atunci evident oricine e dispus sa voteze pentru tara lui ar trebui sa o faca...de altfel, e ok sa ne gandim la romanii din Spania ca imagine a romanului din strainatate? asta a facut presa de cacat din Romania din tineri? de ce stereotipurile de romani in afara tarii nu sunt cei care lucreaza pentru Google sau Microsoft? ei ar trebui sa voteze? si daca da, si pe ei ne-am supara ca n-ar vota comunismul? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. fratilor daca cei care au ales sa isi faca viata in alte tari decat cea natala asta e treaba lor, dar atata timp cat au nationalitatea de roman nu mi se pare corect sa le interzica x sau y doar pt ca iei nu au ocazia sa plece din tara....poate o fi sau nu adevarat dar multi romani prieteni pe care ii cunosc eu personal nu au mers la vot pentru ca nu am vrut dar asta nu inseamna ca voturile primite din strainatate sunt si oficial corecte!Orisicum oricare ar iesi presedinte tot pentru iei au grija sa le fie bine pe urma! 5 ani! Hai noroc din uk

    RăspundețiȘtergere